http://facebook69.ParsiBlog.com یه وبلاگ با همه نوع مطلب برای سرگرم شدن
| ||
ایرانسلی یا همراه اولی؟ هنوزکه هنوز است این تفکیک می تواند به طورنسبی نمایانگر خیلی چیزها باشد. اعتماد به دولت یا بخش خصوصی، سابقه دارنده خط در استفاده از موبایل و حتی تاثیر تبلیغات این دو اپراتور بزرگ بازار تلفن همراه ایران اما در رقابت این دو شرکت، کدام یک برنده و کدام یک بازنده هستند؟ هر چند که با سود کلان بازار ارتباطات بهتر است بپرسیم کدام یک برنده تر است؟ در مورد تعداد مشترکان ایرانسل هم همین وضعیت وجود دارد. با اینکه خبرگزاری ایسنا در گزارشی از رقم 30 میلیونی مشترکان سخن می گوید مدیرعامل این شرکت از رقم 20 میلیونی مشترکان خبر می دهد. نکته جالب اینکه کسر میزان مشترکان همراه اول از کل مشترکان تلفن همراه در آمار شرکت ارتباطات زیرساخت، آمار 22 میلیونی برای این شرکت به همراه دارد.
اما از زوایای دیگری هم می توان به این رقابت پرداخت. مثلا از این زاویه که وب سایت اینترنتی این شرکت ها چه میزان طرفدار دارد؟ در رتبه بندی الکسا، وب سایت همراه اول در رده 73 وب سایت های ایرانی قرار دارد در حالی که ایرانسل حتی با وجود وب سایت ویترین نتوانسته است رده ای بهتر از 87 پیدا کند.
وابستگی آشکار و پنهان همراه اول به دولت، حس اعتمادی به مشتری ایرانی می دهد که هنوزهم کار دولتی برایش نماد ثبات است. وقتی پای درآمد هم به میان می آید شاید بهتر باشد رقم ها را برحسب تریلیون عنوان کرد؛ در هر صورت درآمد همراه اول در سال 90 چیزی حدود 5 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است. [ سه شنبه 91/7/25 ] [ 11:2 عصر ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
پژوهشهای جدید نشان میدهد که در زمینه استفاده از اینترنت، سوئد مقام اول و آمریکا مقام دوم را در جهان دارند و یک سوم جمعیت جهان از اینترنت استفاده میکنند، اما این رقم در آفریقا به یک ششم جمعیت میرسد. به نقل از آی تی پست، بنیاد جهانی وب، کاربرد اینترنت را در 61 کشور جهان مورد بررسی قرار داده است. معیارهایی همچون زیرساختهای ارتباطی، کاربری، محتوای وب و آثار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اینترنت، مورد توجه قرار گرفتهاند.
گروه پژوهشی بنیاد جهانی وب با همکاری بخش اقتصادی آکسفورد دادههایی را از منابع مختلف به مدت پنج سال گردآوری و یک سال صرف نظرسنجیهای متعدد کرد. گوگل با پرداخت یک میلیون دلار کمک مالی از این پژوهش پشتیبانی کرد.
براساس پژوهشهای انجام شده، سوئد در صدر جدول استفاده از اینترنت قرار دارد و مقام دوم را ایالات متحده آمریکا احراز کرده است. 90 درصد مردم سوئد و 75 درصد آمریکاییها به استفاده از اینترنت عادت دارند. با این همه، در آمریکا نسبت به کشورهایی مانند کانادا، ایرلند، ژاپن و نروژ درصد خانوادههای کمتری صاحب کامپیوتر هستند. یمن، در خاورمیانه، پس از دو کشور آفریقایی زیمبابوه و بورکینافاسو در انتهای فهرست استفاده از اینترنت جای گرفته است.
طبق این گزارش یک سوم مردم جهان کاربران اینترنت را تشکیل میدهند. البته کاربری وب در همه جا یکسان نیست. برای مثال در کشورهای آفریقایی از هر 6 نفر تنها 1 نفراز اینترنت استفاده میکند.
سنگاپور سریعترین اینترنت جهان را در اختیار دارد و اقتصاد ایرلند از اینترنت بیشترین بهره را برده است. 15 درصد تولید خالص داخلی این کشور را در سالهای بین 2007 و 2010 صادرات مبتنی بر ارتباطات و اینترنت تشکیل میدهد.
برنرز لی، مدیر بنیاد جهانی وب در یک بیانیه اعلام کرده است: وب یک گفت و گوی جهانی است. سرکوب رو به رشد آزادی بیان شاید بزرگترین چالش برای آینده دنیای وب باشد. هزینههای بالای ارتباط، میلیاردها انسان را از دستیابی به حقوقشان برای دانش و مشارکت فعال باز میدارد. هزینهها در این زمینه باید به شدت کاهش یابند.
دسترسی به اینترنت که برای بسیاری از مردم جهان به عنوان امری تجملی به شمار میرود به طور فزایندهای به عنوان یک حق بشری و ابزاری ضروری جهت حضوری شایسته درجامعه نوین دیده میشود.
ریاست بنیاد جهانی وب را "تیم برنرزلی" به عهده دارد که از او بهعنوان "مخترع وب" نام برده میشود [ دوشنبه 91/7/24 ] [ 8:45 عصر ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
بسیاری از کاربران میخواهند بدانند که تفاوت میان بلوتوث 3.1 و 4 در چیست. این دو استاندارد متفاوت ویژگیهای خاص خود و میزان مصرف انرژی مشخصی دارند که موقع خرید یک دستگاه بد نیست به آنها توجه کنید، البته به نسبت اهمیتی که برای شما دارد. اول به این مورد اشاره کنیم که این مقایسه، بین دو نسل متفاوت از این تکنولوژی است و هر چند بلوتوث 4 جدیدتر است ولی مزیتهای آن چیزی از ویژگیهای عالی بلوتوث 3.1 که امروزه پر کاربرد ترین است، کم نمیکند. بلوتوث یک تکنولوژی بیسیم است که در سال 1994 توسط کمپانی اریکسون ساخته شد و فقط در فاصلههای کوتاه کاربرد دارد. فرکانس کاری آن در حدود 2.4 گیگاهرتز است و با مکانیسم مخابرات طیف گسترده از نوع پرش فرکانسی به برقراری ارتباط میپردازد. امروزه با حضور بلوتوث در اکثر دستگاههای موبایل مثل تبلت، تلفن هوشمند و هدستها، همه آن را میشناسند. جالب است بدانید که تاکنون 7 نسل از بلوتوث توسعه یافته است و دو نسخه مورد بحث، تا به اینجا جدیدترینها هستند. بلوتوث 3.1: این نسخه، در واقع یک دگردیسی کوچک بر مبنای استانداردهای اصلی بلوتوث 3 است که به طور رسمی آن را با نام بلوتوث HS + 3.0 میشناسیم. سرعت انتقال داده در آن تا 24 مگابیت در ثانیه میرسد. اما اشتباه نکنید، در اینجا بلوتوث فقط برای شناسایی طرف گیرنده مورد استفاده قرار میگیرد و انتقال داده با استفاده از وای-فای انجام میپذیرد. جدای از سرعت بالاتر نسبت به نسل قبلی، بلوتوث 3.1 دارای یک کانال ارتباطی مطمئنتر است که امکان کنترل جریان انتقال داده را فراهم میکند که البته میتوان آن را برای اپلیکیشنهایی که برای مبادلات غیرمهم مورد استفاده قرار میگیرند و نیاز به جابهجایی حجم کوچکی از اطلاعات دارند، غیرفعال کرد. از منظر مصرف انرژی، بلوتوث 3.1 یک رَویه مصرف انرژی جدید دارد که برای عمل در وضعیتهای مشخص طراحی شده و مبنای آن، میزان قدرت سیگنال است. برای مثال، وقتی کاربری تلفن خود را داخل جیب راستش میگذارد ولی هدست بلوتوث به گوش چپش آویزان است، مصرف انرژی آنتن بلوتوث روی حداکثر میرود تا از برقرار ماندن ارتباط بیسیم اطمینان حاصل شود. بلوتوث 4.0: این نسخه ویژگیهای مرسوم نسخههای قبلی را در خود دارد، از جمله پروتوکلهای بلوتوث کلاسیک، بلوتوث سرعت بالا، و بلوتوث کم مصرف. تاریخ پیدایش آن 30 ژوئن 2010 است. در این نسخه دستورالعملهای پیشرفته ارتباطات وای-فای همراه با تکنولوژی مرسوم بلوتوث در هم آمیختهاند تا کیفیت بهتری را ارائه نمایند که از این جمله میتوان اشاره کرد به: - مصرف انرژی پایین: پروتوکل جدید، مصرف انرزی کمی را برای ارتباطات تا بُرد 50 متر را رقم میزند. به طور خلاصه، بلوتوث 4 فقط کسری از انرژی مورد استفاده در استاندارد کلاسیک بلوتوث را مصرف میکند آن هم بدون فدا کردن قدرت سیگنال، بلکه از طریق دگرگون شدن طراحی مربوط به دوره (یا چرخه) کاری بلوتوث. این سیستم جدید، برای انتقال دادههای کوچک طراحی شده و طبیعی است که برای استفادههای طولانی مصرف انرژی نیز افزایش پیدا میکند. - امنیت بیشتر - سرعت بالاتر - کیفیت و پایداری بهتر در ارتباطات چند نقطهای هر زمان صحبت از بلوتوث میشود نسلهای جدیدتر آن قابلیتهای برتری دارند ولی باید توجه داشت که بروز یافتن این قابلیتها بستگی به وجود تکنولوژی مشابه در دستگاههایی که ارتباط متقابل برقرار میکنند دارد [ دوشنبه 91/7/24 ] [ 8:39 عصر ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
بزرگترین و هیجانانگیزترین گوشی تلفن همراه حال حاضر دنیا تا چند روز دیگر همزمان با بازارهای جهانی در ایران عرضه میشود. تبلیغات محیطی برای Galaxy Note II آغاز شده است. ما نقدهای زیادی خواندهایم و اطلاع داریم قرار است پای یک گوشی خوب در میان باشد. با این حال سامسونگ هرگز ادعا نمیکند که سری Note را به عنوان یک ستیزهجو روانه میدان کرده است. گالکسی Note II درست مثل برادر بزرگترش، بازار خاصی را نشانه رفته که در حال حاضر کاملا خلوت به نظر میرسد. آنها میگویند چه اتفاقی میافتد اگر یک تلفن همراه صفحه نمایش بزرگی داشته باشد؟ این باعث میشود وبگردی با آن هیجانانگیز به نظر بیاید. به خصوص برای افرادی که نیاز دارند مدام آنلاین باشند. اگر شما جزو آن دسته کاربرانی باشید که ترجیح میدهند سبک سفر کنند، فبلت گزینه هیجانانگیزی خواهد بود چون هم گوشی موبایل است و هم تبلت! وقتی Note عرضه میشد خیلیها آن را جدی نگرفتند. حتی بعضیها آن را مسخره کردند چون اعتقاد داشتند انجام مکالمه تلفنی با وجود صفحه نمایش بزرگ 5.3 اینچی، مسخره خواهد بود. آمارهای فروش اما حرف دیگری داشتند. ظاهرا کاربران بیشتر از هر کسی قدر تکنولوژی را میدانند. ارزش خرید:
بدنه و طراحی
دوربین قلم S Pen
تنها چند ماه پیش بود که ما از تولید و عرضه گالکسی S3 خوشحال بودیم. مدت زیادی نگذشته ولی سامسونگ به زودی با Note II دوباره غافلگیرمان میکند. ظاهرا آنها قصد دارند فاصله زمانی ما بین این فستیوال جهانی شادی را کمتر کنند. ممکن است آنها به تبعات کارشان فکر کنند و باز هم بابت تولید و عرضه گوشیهای یک شکل و یکنواخت احساس رضایت داشته باشند؟ گالکسی Note II به خانواده «نوت» تعلق دارد اما دقیقا شبیه گالکسی S3 به نظر میرسد! [ دوشنبه 91/7/24 ] [ 8:37 عصر ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
حافظههای فلش یو اس بی، یکی از به درد بخور ترین چیزهایی هستند که هر کسی میتواند با خودش جا به جا کند. اما چه ایرادی دارد که فقط کاربرد آنها مد نظر نباشد و زیبا هم باشند؟ در اینجا 10 گردنبند مجهر به حافظه فلش را برای شما معرفی میکنیم که سلایق مختلف را هم پوشش میدهند. البته نمونههای بسیار بیشتری نیز وجود دارد که میتوانست این فهرست را به 5 برابر افزایش دهد. این آویز یک حافظه فلش 8 گیگابایتی را در پشت کلید نقرهای خود پنهان کرده و قیمتش 33.59 دلار است.
این آویز غیرمعمول، از چوبی با طرح یشم ساخته شده که سازندهاش آن را در کالیفرنیا پیدا کرده. بعد از برش و پالیش دقیق، یک حافظه 2 گیگابایتی در دل آن جا گرفته و قیمتش هم 110 دلار است.
پشت این آویز کلاسیک، یک حافظه فلش 8 گیگابایتی پشت یک درب لولایی قرار دارد. برای خرید آن باید 40 دلار بپردازید.
یک آویز دستساز که از دل چوب گردو بیرون آمده و در خود حافظهای 4 گیگابایتی را جا داده. قیمتش هم 50 دلار است.
این گردنبند قلب گونه با کریستالهای سواروفسکی زینت یافته و با باز شدن از وسط، حافظه 2 گیگابایتی خود را رونمایی میکند. قیمتش هم حدود 36 دلار است.
اگر میخواهید درباره فراکتالهای بیشتر بدانید به اینجا بروید. این اَشکال خود متشابه زیباییهای دیداری جذابی را خلق میکنند که در این مورد، در پس زمینهای سیاه خودنمایی میکنند. یک حافظه 8 گیگابایتی هم در پشت قرار دارد و قیمت این آویز، 39 دلار است.
بخشی که حافظه فلش را در خود جای داده، با یک آهنربا به زنجیر وصل شده و طراحی غریب آن هم خیلی چشمنواز است. قیمت این آویز، 40 دلار است.
این طراحی ساده مزین به تک کریستال سواروفسکی به درد خانمهای سادهپسند میخورد. با 23 دلار میتوانید صاحب این آویز و حافظ 8 گیگابایتی آن شوید.
یک حافظه 4 گیگابایتی و کلی بلور، حتی اگر 61 دلار قیمت داشته باشد برای طرفداران اپل مسئلهای نیست. احتمالاً آن را خواهند خرید.
این لاله? نقرهای در پس زمینهای مشکی که کار دستهایی هنرمند هستند، پشت خود یک حافظه 4 گیگابایتی را پنهان داشتهاند و البته، قیمت گزافی هم دارند. 199 دلار! [ یکشنبه 91/7/23 ] [ 8:14 صبح ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
شاید تعهد بیل گیتس برای اهدای 60 میلیارد دلار، وی را به بزرگترین خیّر و بخشنده تاریخ بشری تبدیل کرده باشد. در حالی که استیو جابز هیچ گاه تمایلی به انجام این کارها نداشت. شاید بزرگترین قدم استیو در این راه، تعریف از بخشندگی بیل گیتس باشد. جابز در کتاب زندگی نامه خود (به قلم والتر آیزاکسون) می گوید: و از آن زمان همه چیز در سرازیری سقوط و انحطاط افتاد. در نوامبر 2011 سامسونگ تبلیغ دیگری تهیه دید که مصرف کنندگان اپل را به صورت افراد بدون تفکر به تصویر کشید که توسط ماشین اعتیاد اپل گول خورده اند. شاید دلیل این کار، نشانه روی به سوی فن بوی ها و طرفداران دو آتشه اپل بود که همیشه در جبهه مقدم دفاع از این شرکت ایستاده اند. سامسونگ این رویه را با انتشار تبلیغی در مسابقات سوپربول 2012 در ابتدای سال جاری میلادی بسط و توسعه داد. و به تازگی هم مانند شیوه قدیمی خود، کمی قبل از معرفی آیفون 5 تبلیغ دیگری را در تقبیح طرفداران دو آتشه اپل منتشر کرده است.
هرچند که اپل هیچ گاه نتوانست سهم خود از بازار پی سی را بازیابی کرده و بهبود بخشد، اما پس از بازگشت جابز، نمایش خارق العاده ای را در دهه 2000 به نمایش گذارد و پایه گذار انقلاب عظیمی در صنعت موبایل شد.
قبل از آن که مایکروسافت تبدیل به رقیب اپل و آدم بده داستان شود، اپل بیگ بلو را موی دماغ خود می دید. زیرا این شرکت جایگزینی برای کامپیوترهای اپل معرفی کرده بود: PC در سال 1981. جابز احساس انزجار بسیار شدیدی نسبت به IBM داشت. در آن سال، وی شرکت آی بی ام را در یک تبلیغ تلویزیونی ، با «برادر بزرگتر» داستان 1984 مقایسه کرد. وی همچنین در یک اظهار نظر در دهه 80 گفته بود: «اگر به هر دلیلی، ما مرتکب یک اشتباه بزرگ شویم و IBM برنده شود، احساس شخصی من این است که ما برای 20 سال وارد عصر تاریکی ( Dark Ages ) دنیای کامپیوتر خواهیم شد.
موسس و مدیرعامل شرکت Dell، مایکل دل هنگامی در رادار استیو جابز قرار گرفت که در سال 1997 طی یک اظهار نظر بسیار مشهور، اعلام کرد که اگر وی مسئولیت اپل را بر عهده داشت «آن را تعطیل می کردم و پول ها را به سهام داران بر می گرداندم» هرچند که دل بعدها از درک اشتباه این جمله توسط دیگران گفت. جابز که در دهه 90 و 2000 از دل برای مقابله با آی بی ام استفاده می کرد، این بار باید پاسخ می داد: «به شکل قابل توجهی در حال حاضر تنها اپل و دل مشغول پول درآوردن از این صنعت هستند. آنها با حضور در Wal-Mart و ما با ابداعات مان،»
در سال های بعد گوگل جای دل را گرفت. کمپانی ای که با سیستم عامل اندروید یک بار دیگر خشم جابز را شعله ور ساخت. چیزی که جابز آن را یک دزدی کامل از روی iOS اپل می دانست. جابز به آیزاکسون گفته بود: «من قصد دارم اندروید را نابود کنم، زیرا این یک محصول دزدی است. من خواهان یک جنگ اتمی داغ بر علیه آن هستم… اگر لازم باشد تا آخرین نفس خواهم جنگید و تا آخرین سکه از اندوخته بانکی 40 میلیارد دلاری اپل را خرج خواهم کرد تا این اشتباه را اصلاح کنم.» و البته این کینه و عداوت باعث نشد که گوگل هنگام مرگ جابز در 2011 صفحه اول خود را به ادای احترام به جابز اختصاص ندهد.
در ابتدا ادوبی با یک کمپین تبلیغاتی به مبارزه با اپل پرداخت. در این کمپین گفته می شد «We ♥ Apple» اما داستان اینگونه ادامه می یافت «چیزی که ما دوست نداریم، این است کسی بتواند آزادی شما را سلب کند و به شما اجازه ندهد که انتخاب کنید چه می خواهید خلق کنید و چگونه می خواهید آن را خلق کنید و چه تجربه کاربری را از وب انتظار دارید.» البته در سال 2011 ادوبی تصمیم به حذف فلش از ابزارهای قابل حمل گرفت.
در یک مورد مک نلی یک راه حل پیشنهاد کرده بود:برخی از کارهای بیهوده ای که حکومت درآمدها را صرف آن می کند کنار گذاشته شوند و از این پول برای خرید تمام سهام مایکروسافت استفاده شود. آنگاه تمام دارایی فکری و معنوی خود را به صورت عمومی عرضه کنند. ویندوز رایگان برای همه. آنگاه می توانیم مجسمه برنزی گیتس را می توان بسازیم و آن را در جلو وزارت تجارت و بازرگانی نصب کنیم.»
یکی دیگر از مدیرعامل های فرّار، لری الیسون از اوراکل بود که در اواخر دهه نود با تب مایکروسافت ناخوش و نابینا شده بود. حتی در مقطعی الیسون یک شرکت خصوصی را استخدام کرده بود تا زباله های مایکروسافت را خریداری کرده و درون آنها به دنبال اخبار و اسناد این شرکت بگردند. وی حتی با سخاوت تمام پیشنهاد کرده بود که اوراکل زباله هایش را به رایگان، به دفتر مرکزی مایکروسافت بفرستد! او گفته بود: «من آماده هستم که زباله های مان را به ردموند ارسال کنم، و آنها می توانند خودشان را درون آن غرق کنند.»
قبل از آنگه موتورولا توسط گوگل خریداری شود، این شرکت یک آگهی 60 ثانیه ای در سوپربول بر علیه اپل پخش کرد. در این آگهی، که برای تبلت زوم ساخته شده بود، یک آینده استرلیزه و مدیریت شده تحت کنترل اپل به تصویر کشیده شده بود که یک کاربر ابزارهای موتورولا در آن دست به شورش می زند. البته این تبلیغ چندان متقاعد کننده نبود: چندی بعد در پایان همان سال تولید زوم متوقف شد.
ای تی اند تی و ورایزن هیچ گاه با هم دوست نبوده اند، اما آتش این انزجار در اوایل سال 2011 داغ تر شد. هنگامی که ورایزن آیفون را به لیست قراردادهایش اضافه کرد و به حاکمیت انحصاری AT&T بر این محصول را پایان داد. این دو با تبلیغات متقابل به گونه ای مقابل هم ایستادند که کاملا برای کاربران معنی دار بود. برای مثال فرد آزمون گر ورایزن پس از در دست گرفت آیفون می گفت: «بله، اکنون می توانیم شما را بشنویم.» این آگهی کنایه ای بود به اطلاعات منتشر شده درباره تماس های از دست رفته در AT&T. در مقابل هم ای تی اند تی بر روی عدم قابلیت آیفون های ورایزن در برقراری تماس تلفنی و استفاده از وب به صورت همزمان تمرکز کرد. اپل (برای یک بار هم که شده) در اینجا سعی کرد نقش مصلح را بازی کند. انتشار مجموعه ای از تبلیغات اپلی که در آنها به شکل منحصر به فردی اشاره می شد که «دو تا بهتر از یکی است». [ یکشنبه 91/7/23 ] [ 8:11 صبح ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
برای خیلی از مردم این کار سادهای است؛ آنها به نزدیکترین فروشگاه میروند و اولین تلویزیونی را که فروشنده توصیه میکند، زیر بغل زده و با خود به خانه میآورند. این روش شاید در مورد مدلهای ارزانقیمت خیلی خطرناک نباشد اما وقتی شما بالای یک میلیون تومان هزینه میکنید، اصلا عاقلانه نیست. حداقل وقتی این نوشته را خواندید دیگر چنین کاری را تکرار نکنید. LED به جای LCD [ یکشنبه 91/7/23 ] [ 8:10 صبح ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
برنامه های شبیه ساز آندروید به آیفون کم نیستند، یعنی به نحوی جدید هم نیستند! ولی حتما چیز جالبیست؛ چرا که کاربران اندروید را به شدت مجذوب خودش کرده است. اگر شما هم جزء آن دسته افراد هستید تا iOS 6 را در اندروید تجربه کنید، به تازگی اپ جدیدی به اسم Fake iPhone در اپ استور گوگل آپلود شده که نویسنده اش جزئی از گروه XDA Developers بوده است. این برنامه به حدی قوی است که صفحه گوشی اندرویدیتان را دقیقا شبیه آیفون 5 می کند! این به طوریست که حتی برنامه های پیش فرض آیفون هم دست نخورده باقی مانده اند. ستون های پیشفرض، 4 تا اند اما در صورتی که مایل باشید می توانید آن ها را به 5 تا نیز تغییر دهید. البته در هنگام استفاده از برنامه با محدودیت هایی نیز، مواجه می شوید؛ مثلا نمی توانید جای آیکون ها را تغییر دهید یا از ویجت ها در صفحه اصلی استفاده کنید. البته با وجود این که لمس کردن اکثر برنامه ها، موجب باز شدن برنامه اصلی شان در اندروید می شوند، اما مثلا با لمس برنامه پسبوک، تبلیغات نمایش داده می شود و این اصلا خوب نیست؛ چرا که نشان می دهد که فیک آیفون 5 یک برنامه تبلیغاتی است. [ یکشنبه 91/7/23 ] [ 8:10 صبح ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
امنیت اینترنت، موضوعی که همه ما می دانیم مهم است، اما گاهی اوقات این موضوع به راحتی در پس زوایای ذهنمان می نشیند، و شروع به فریب خودمان با این باور که "چنین چیزی برای من اتفاق نخواهد افتاد” می کنیم. خواه این نیروی ویرانگر جدیدترین ویروس یا تنها تلاش هایی برای هک کردن از سوی یک هکر جوان تازه وارد باشد، ما تنها یک کلیک از درگیر شدن با مشکلات امنیتی که ترجیح می دهیم با آن مواجه نشویم، فاصله داریم. در هیچ کجا این مسئله به اندازه ایمیل هایمان صحت ندارد. مت هونان مقاله ای گیرا در وبگاه Wired در مورد امنیت اینترنت و نیز در مورد اینکه چگونه او قربانی نقص های امنیتی آنلاین گوناگون شده، نوشته است. در این مقاله، او نوشت "خطاهای امنیتی اشتباه من بود، و من بسیار، بسیار به خاطر آنها متأسف و پشیمانم.” او به حقایق بسیار جدی دست یافت: در بیشتر موارد جایی که ما با سکسکه های امنیتی روبرو می شویم، می توانیم ردپای این موضوع را در جهل و غفلت خود بیابیم. 1. از حساب های ایمیل جداگانه استفاده کنید. اگر شما همانند بیشتر مردم هستید، حساب ایمیل تان احتمالا قطب مرکزی فعالیت های شخصی شماست. همه اطلاعیه های فیس بوک، ثبت نام های وبگاه، خبرنامه ها، پیام های شما، و غیره به ایمیل تان فرستاده می شوند، درست است؟ این بدان معنا است که شما همه تخم مرغ هایتان را در یک سبد می گذارید، اگر آن سبد اتفاقی سقوط کند، شما همه تخم مرغ هایتان را با آن از دست خواهید داد. به بیانی دیگر، اگر شما همه فعالیت های خود را به یک حساب ایمیل معطوف کنید، چه اتفاقی می افتد هنگامی که کسی سر زده واردش می شود؟ می خواهم بگویم احتمال این وجود دارد که آنها به هر چیز دیگری دسترسی یابند. به همین دلیل شما می بایست از چندین حساب ایمیل استفاده کنید. داشتن حساب های ایمیل جداگانه نه تنها به افزایش امنیت شما کمک خواهد کرد، بلکه همچنین به ارتقا بهره وری شما می انجامد. تصور کنید اگر بتوانید تمامی ایمیل های کاری خود را در یک حساب کاری ادغام کنید؛ تمامی دوستان و خانواده با حساب شخصی تان مکاتبه می کنند؛ دارای یک حساب تفننی برای وبگاه ها هستید؛ و یک حساب دم دستی برای لینک های هرزنامه ای ناشناخته دارید. به این ترتیب، اگر کسی حساب کاری تان را هک کند، تمام ایمیل های شخصی تان هنوز در امان هستند. 2. یک گذرواژه منحصر به فرد ایجاد کنید. همراه با اندیشه چندین حساب، می بایست همچنین یک گذرواژه (رمز عبور) کاملا یکتا و منحصر به فرد برای هر یک از حساب های ایمیل خود داشته باشید. حتا اگر تصمیم به نگهداشتن یک حساب ایمیل اصلی دارید، مطمئن شوید که گذرواژه آن 100% منحصر به فرد است. استفاده از یک گذرواژه برای همه حساب های تان، اشتباهی در سطح افراد تازه کار است. فرض کنید کسانی ایمیل شخصی تان را هک کنند پس تمامی اطلاعیه های دریافتی فیس بوک، یادآوری های eBay، و غیره را مشاهده می کنند. هر هکر ابلهی آن حساب ها را با گذرواژه های یکسان به عنوان حساب ایمیل تان آزمایش خواهد کرد، و در مورد شما آنها موفق خواهند شد. 3. مراقب کلاهبرداری های فیشینگ باشید. هنگامی که با یک شرکت یا محصول خاص که نیازمند اطلاعات حساب شما است، سر و کار دارید، تا به حال چنین پیامی را دیده اید: هرگز اطلاعات شخصی شما را واگذار نمی کنیم. ما هرگز گذرواژه شما را درخواست نخواهیم کرد. هنگامی که کسی ایمیلی شامل درخواست اطلاعات شخصی تان برای شما می فرستد، بی درنگ می فهمید که این یک نیرنگ است. اما سطح دیگری از این نوع کلاهبرداری وجود دارد و فیشینگ نامیده می شود. اساسا، کاربران بد اندیش و مغرض وبگاه هایی با ویژگی های برتر و پر سر و صدا (به عنوان نمونه، eBay، آمازون، فیس بوک، و غیره) را شبیه سازی و جعل کرده و عنوان می کنند که با مشکلاتی با حساب شما روبرو هستند؛ همه شما می بایست کاری برای رو به راه نمودن این مسئله انجام دهید و آن ارسال نام کاربری و گذرواژه به آنها به منظور تأیید اعتبارتان است. گاهی اوقات آنها حتا شما را به وبگاهی جعلی که دقیقا همانند وبگاه واقعی به نظر می رسد، ارتباط یا پیوند می دهند. مراقب باشید. در حقیقت، هر زمان که اطلاعات شخصی تان به موقعیت بدون رو در رویی (عدم دیدار انسانی به صورت رو در رو) کشانده شد، کلاهبردار یاب شما می بایست بلند و آشکار به صدا درآید. 4. هرگز روی لینک ها در ایمیل ها کلیک نکنید. فیشینگ مرا به سوی نکته بعدی ام می برد. هر زمان که لینکی (پیوند) را در یک ایمیل می بیند، در 99% اوقات نباید روی آن کلیک کنید. تنها موارد استثنایی هنگامی است که شما در انتظار ایمیل خاصی هستید، همچون لینک ثبت نام یک انجمن یا ایمیل فعال سازی حساب کاربری بازی، یا چیزهایی همانند این. اگر شما یک ایمیل هرزنامه که تلاش می کند تا خدمات یا محصول خاصی را به شما بفروشد، دریافت می کنید، هرگز بر روی هیچ یک از لینک های درون آن کلیک نکنید. هرگز نمی دانید که آنها شما را به کجا هدایت خواهند کرد. گاهی اوقات آنها ممکن است امن باشند؛ اوقاتی دیگر آنها شما را مستقیم به سوی درهای جهنم می برند و با انبوهی از نرم افزارهای مخرب و ویروس ها مواجه می کنند. اگر شما ایمیلی از بانک خود یا هر خدمات دیگری (به عنوان مثال، پرداخت صورت حساب یا قبض) دریافت نمودید، همیشه به صورت دستی از وبگاه بازدید کنید. بدون کپی کردن و چسباندن (paste). بدون کلیک مستقیم. بعدها از خود سپاسگذاری خواهید کرد. پیوست ها هنگامی که به ایمیل می آیند، چیزهای فریبنده ای هستند. اگر شما در انتظار چیزی از طرف یک دوست یا دایی یا عمو هستید، پس با اطمینان، دست به کار شوید و پیوست را باز کنید. به تصاویر خنده داری که برایتان فرستادند بخندید. هنگامی که شما شخص فرستنده پیوست را می شناسید، همه چیز خوب است. اما در صورتی که ایمیل ناخواسته ای است، هرگز هیچ فایل پیوستی را باز نکنید. حتا اگر فایل سالم و بی ضرر به نظر برسد، شما ممکن است با جهانی از آزار و ناراحتی روبرو شوید. نام فایل ها می تواند جعلی باشد. JPEG ها می توانند با ظاهر مبدل EXE ها باشند و آن EXE ها به محض دانلودشان اجرا خواهند شد و سپس شما ویروسی در دست هایتان خواهید داشت. 6. ویروس ها و نرم افزارهای مخرب را اسکن کنید. اگر ایمیلی را باز می کنید و به هر حال مشکوک به نظر می رسد، دست به کار شوید و یک اسکن کننده نرم افزار های مخرب و ویروس را اجرا کنید. هر ایمیل هرزنامه ای شما را به ویروس آلوده نخواهد کرد و این ممکن است زیاده روی به نظر برسد که هر زمان یک ایمیل مشکوک را باز می کنید، اسکن کننده نرم افزار های مخرب را اجرا نمایید، اما در امان بودن بهتر از تأسف خوردن است. در آن زمان که تصمیم می گیرید که به آن اجازه شروع دهید، می تواند زمانی باشد که رایانه شما یک keylogger را بارگذاری می کند. و در نهایت، هنگامی که در اینترنت عمومی هستید از بررسی ایمیل خود پرهیز کنید. بله، می دانم هنگامی که منتظر هواپیما برای رسیدن به ورودی (گیت) پرواز خود هستید، این می تواند برای بیرون کشیدن گوشی هوشمند یا لپ تاب تان برای بررسی پیام های جدید، وسوسه انگیز باشد. متاسفانه، وای-فای عمومی می تواند بسیار نا امن باشد. برنامه هایی آن بیرون وجود دارند که شبکه یاب نامیده می شوند که بی تحرک در پس زمینه دستگاه برخی هکرها اجرا می شوند. شبکه یاب تمامی داده های بیسیم جاری در سراسر یک شبکه خاص را زیر نظر می گیرد، و آن داده ها ممکن است برای اطلاعات مهمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. همانند نام کاربری و گذرواژه شما. عجیب است که با سپری شدن سال ها، امنیت در مواردی سفت و سخت تر می شود و ما به همان اندازه ای که همیشه در جهات دیگر فعال بوده ایم، آسیب پذیر باقی می مانیم. امنیت ایمیل به عقل سلیم و تصمیم های دقیق منحصر می شود. اجازه ندهید تنبلی و آسایش بر آرزو و خواست شما برای محافظت و آرامش سایه افکند [ یکشنبه 91/7/23 ] [ 8:9 صبح ] [ آیسان ]
[ نظرات () ]
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |